Könyvvel verte fejbe diákját egy somogyi igazgató

2018. január 8. 13:25 2018. jan. 8. 13:25

Könyvvel verte fejbe diákját a somogyi Hetes iskolájának igazgatója a Népszava értesülései szerint. Az iskolában korábban is voltak bántalmazások, egy tanítót felfüggesztett börtönre ítéltek és másfél évre eltiltották hivatásától.

Bántalmazás történt nemrég egy somogyi iskolában, a Népszava cikke szerit a hetesi iskola igazgatója helyettesítésen egy hatodikos gyereket azért vert fejbe könyvvel, majd lökte neki egy szekrénynek, mert nem fogadott szót.

A lap szerint az iskola igazgatója megpróbálta a dolgot elhallgatni, ám a bántalmazott gyerek társai szerint is megtörtént az eset, amely a tankerületi központhoz is eljutott. A tankerület a lap információi szerint felkérte az amúgy mandátuma végét töltő igazgatót, hogy mondjon le magától, különben rendőrségi feljelentést tesznek.

Ez nem az első eset abban az iskolában. Tavaly novemberben ítéltek másfél év felfüggesztett börtönre egy ottani alsó tagozatos tanítót többrendbeli bántalmazás és védekezésre képtelen személy elleni könnyű testi sértés miatt, valamint 18 hónapra a hivatásától is eltiltották. A helyettesítő tornatanárként is dolgozó férfi több éven keresztül bántalmazta diákjait, több szülő emiatt ki is íratta az iskolából a gyereket - olvasható a Népszava korábbi cikkében.

Akkor az is kiderült, hogy az igazgató megpróbálta eltussolni az ügyeket, hiába jelentette azt neki több tanár is (az igazgató a sajtónak való nyilatkozást kirúgás terhe mellett tiltotta). Az is napvilágot látott, hogy az igazgatónak is volt korábban gyermekbántalmazási ügye, ami miatt az ügyészség megrovásban részesítette.

Mikor a gyermekbántalmazó tanító ügye kiderült, több tanár és szülő is azzal fenyegette meg az egyik tanárt - akiről gyanították, hogy ő jelenthette fel a bántalmazó kollégát -, hogy költözzön el a faluból, mert rombolta a település jó hírnevét a feljelentés kiderülése miatti hírveréssel.