Iszonyú, mint ment keresztül a hároméves kisfiú

2018. január 28. 16:51 2018. jan. 28. 16:51

Összeverte, leforrázta magát, majd kihűlt egy hároméves kisfiú. A Pécsi Ítélőtábla kedden ítélkezhet a szülők felett.

Az ügy elsőrendű vádlottja egy fiatal nő - közölte az ítélőtábla. 2011-ben gyermeke született, aki nevelőszülőkhöz került. A nő megismerkedett a másodrendű vádlottal, és a férfival élettársi kapcsolatot létesített. Ebből a kapcsolatból 2012-ben újabb gyermeke született, akit másfél évig közösen neveltek. 2013. év végén a harmadik gyermekével terhes nő többször meglátogatta 2011-ben született fiát, élettársával elhatározták, hogy a gyermeket magukhoz veszik, ez 2014 januárjában meg is történt.

A hároméves kisfiú napokon belül sok sérülést szenvedett. Volt, hogy a zuhanyzóban elesett, beverte a fejét beütötte, de a közvetetten életveszélyes sérüléssel sem vitték szülei orvoshoz. Egyedül hagyták fürdés közben, a gyermek véletlenül 80 fokos vizet engedett magára. A forrázás miatt égési sérüléseket szenvedett, de anyja és annak élettársa ekkor sem vitték orvoshoz.

Pár nap múlva egy éjszaka ismeretlen körülmények között több órát töltött a téli hidegben, fűtetlen szobában. Reggelre kihűlt, hypotermiás állapotba került. A vádlottak a délelőtti órákban értesítették a mentőket, akik a gyermeket életveszélyes állapotban vitték kórházba.

A vádlottakat első fokon bűnösnek mondta ki a törvényszék gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés vétségében és kiskorú veszélyeztetésének bűntettében. A nőt 3 év börtönre és 4 év közügyektől eltiltásra, a férfit 1 év 6 hónap börtönre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte. Egyben elrendelte az előrendű vádlottal szemben korábban kiszabott 6 hónap fogházbüntetés letöltését is.

Az ítélet ellen a vád és a terheltek is fellebbeztek, a jogerős ítélet kedden születhet meg az ítélőtáblán.