Rettenetes Pécspara – ennyire még nem féltett körzetet a Fidesz

2018. február 2. 15:09 2018. feb. 2. 15:09

Már a fideszes Gulyás-ágyút is Pécsre irányították, a jelek szerint annyira félti Csizi körzetét a kormányoldal. Nincs más magyarázat arra, hogy egy eddig szinte teljesen ismeretlen szocialista politikust maga a kormánypárt parlamenti frakcióvezetője tett naggyá péntek délután egy Facebook-poszt örvén.

Dirr-durr

Sejtelmes sajtótájékoztatót tartott pénteken Gulyás Gergely, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője Budapesten. Már előre leszögezték: a sajtótájékoztatón nem lehet kérdezni (naná hogy), aztán robbant is a bomba. Csütörtök este Simon József, az MSZP pécsi szervezetének elnökségi tagja a Facebookon egy olyan képet tett közzé, amely főbe lőve ábrázolja a kormányfőt, és az a felirat olvasható rajta, hogy "Keresd a hibát! Én nem találtam".

A fotó egyébként egy nem túl bonyolultan átrajzolt kép, amelyen piros vonalakat festettek az egyébként a Parlamentben békésen szundikáló miniszterelnökre.

Gulyás már magától Molnár Gyula pártelnöktől és Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölttől követeli Simon fejét és persze ruhamegszaggatást, hamuszórást. Meg beszélt arról is, hogy „az MSZP annak a kommunista állampártnak a jogutódja, amely a politikai ellenfeleit felakasztatta, kivégeztette, a fizikai megsemmisítésüket is megengedhetőnek tartotta.”

Hörr-görr

Bizony, ma már más idők járnak. Ma már infarktusban halnak meg rendőrautóban a koronatanúk, vagy egy nagyobb NAV-rajtaütés után a vállalkozók, akiknek a pályázati pénzek ellenőrzésére kidolgozott szofvert tulajdonló cégét kinézte magának az egyik kormánytag. Vér ma már csak akkor folyik, ha ennek a sokkal szofisztikáltabb rendszernek az idős hívei görbebottal vagy kifent retiküllel a kormány bírálóira rontanak.

Ritty-rotty

Az ügy erkölcsi része feletti ítélkezést meghagynám az ebben illetékeseknek, még úgy is, hogy én magam még soha nem ábrázoltam senkit fejbelőve, felakasztva, sem infarktust kapva egy rendőrautó hátsó ülésén. Azonban egyvalami teljesen egyértelmű lett: miközben a pécsi lakájmédia szinte naponta azt szajkózza, hogy a baloldal kivonult, cserben hagyta Pécset, kollaborál meg minden, közben minden ügyre, minden emberre akkora ágyúval lőnek, ami egy teljes verébpopulációt magával vinne. Az olyan, a város határain túl eddig egyáltalán nem ismert emberekre is, mint Simon József.

Ennek pedig egyetlen oka van: a Fidesz kezdi iszonyúan félteni Pécset.