Ahogy Hoppál néz Orbánra, úgy nem néz senki - fotó

2018. február 18. 20:35 2018. feb. 18. 20:35

Hoppál Péter pécsi országgyűlési képviselő is részt vett Orbán Viktor miniszterelnök évértékelőjén, és hát nem is rejtette véka alá rajongását főnöke iránt.

Évértékelőt tartott Orbán Viktor miniszterelnök az átadása óta többször átadott Várkert bazárban vasárnap délután.

A Fidesz rendezvényén mindenki ott volt, aki úgy hiszi, számít valamit, köztük Hoppál Péter kulturális államtitkár, pécsi országgyűlési képviselő is.

Az Illiberal memes remek pillanatfelvételt kapott el a közvetítésből, íme:

Illiberal memes

"Ez tényleg szerelem"

Az évértékelőt az ellenzéki pártok is értékelték, az MSZP és a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje, Karácsony Gergely szerint az "hazugságbeszéd" volt.

Karácsony Gergely sajtótájékoztatón úgy fogalmazott az MTI tudósítása szerint: "soha még ilyen nyolc évet Magyarországnak".

A Párbeszéd társelnöke szerint a Fidesznek nem Magyarország, hanem a magyar emberek pénze az első és a kormányfőnek semmi oka arra, hogy büszke legyen az elmúlt nyolc évre.

Hozzátette: a beszéd arról a fideszes gondolkodásról szólt, amely az elmúlt nyolc évben tönkretette Magyarországot.

Ha valóban Magyarország sorsa lenne fontos a kormánynak, akkor Orbán Viktor számba vette volna, hogy az elmúlt nyolc évben hova jutott az ország gazdasága, oktatása és egészségügye - közölte, rámutatva, hogy siralmas adatok jellemzik ezeket a területeket.

A miniszterelnök-jelölt azt mondta, a bevándorlás fontos kérdés, de Magyarország jelenleg nem egy bevándorló-, hanem egy kivándorlóország, mivel az elmúlt években a Fidesz politikája miatt több mint félmillió fiatal hagyta el az országot.

A miniszterelnök nem beszélt arról, hogy Magyarországot átjárja a korrupció és a saját családtagjai is érintettek - tette hozzá.

Karácsony Gergely ismét felszólította Orbán Viktort, hogy ne bújjon el a vita elől. Akinek igaza van, az képes vitában is megvédeni saját igazát és nemcsak a saját közönsége előtt beszél - jegyezte meg.

Molnár Gyula, az MSZP elnöke azt mondta: "ez egy közepes méretű szocialista nagyvállalat igazgatójának a termelési beszéde volt néhány hamis, álságos illúzióval megspékelve".

Az ellenzéki politikus - aki Orbán Viktor utolsó, miniszterelnökként elmondott évértékelőjeként jellemezte a beszédet - azt mondta, a Fidesz virtuális világot épített, amelynek semmi köze ahhoz a Magyarországhoz, ahol emberek milliói élnek.

Nem Magyarországról, hanem kétmillió Fidesz-szavazóról szól a politika - hangoztatta.

Molnár Gyula hangsúlyozta, el kell szakadni attól, hogy Magyarországon csak néhány ember kiváltságos és gyarapszik. Az MSZP-Párbeszédnek csak az ország, csak az emberek és nem a hatalom a fontos - közölte.

Volt kérdés arról, hogy a miniszterelnök szerint van olyan párt, amelyik idegenlégióst igazol a listavezetői székbe, miniszterelnök-jelöltnek hívatja magát, pedig mindenki látja, csak egy "csődgondnok", akinek az jutott történelmi feladatul, hogy kivezesse az MSZP-t a parlamentből.

Karácsony Gergely közölte, nem idegenlégiósnak, hanem szövetségesnek tartja magát. Úgy folytatta: hisznek a szövetségben és nem diktálnak egymásnak, nem az erőszak politikáját folytatják, mint Orbán Viktor. Az a céljuk, hogy közösen kiejtsék Orbán Viktort a kormányzásból - tette hozzá.