Hófúvás jön, riasztás Baranyában - térkép

2018. február 22. 09:25 2018. feb. 22. 09:25

Baranya hat járására adott ki riasztást csütörtök kora reggel a meteorológia várható hófúvás miatt, emellett havazhat is felénk a nap folyamán.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat február 22-i figyelmeztető előrejelzése szerint csütörtökön elsősorban az ország déli felében, azon belül jellemzően a Dunántúlon várható havazás, másutt az időszakos havazás mellett, havaseső, eső is kialakulhat.

Mint írták, az éjféli órákig a Dunántúlon 5-15 centiméter friss hóréteg hullhat, a nagyobb mennyiség a délnyugati területeken valószínűbb. A Duna-Tisza köze déli felében 5 centiméter körüli, Bács-Kiskun megye nyugati részén akár efeletti tapadó hó valószínű.

Elsősorban a Nyugat-Dunántúlon, illetve átmenetileg a reggeli, kora délelőtti órákban az Alföld déli részén a 45 km/h körüli széllökések gyenge hófúvást okozhatnak.

Emiatt csütörtök kora reggel az ország nyugati, délnyugati járásaira adtak ki riasztást, mely szerint néhány órán belül kialakulhat a helyzet, amire figyelmeztetnek. Baranyában a Siklósi, a Sellyei, a Pécsi, a Szentlőrinci, a Szigetvári és a Hegyháti járás érintett:

A havazás miatt mindhárom dél-dunántúli megyében él a figyelmeztetés: