Totálkészen ütközött egy busznak a pécsi férfi

2018. április 1. 12:38 2018. ápr. 1. 12:38

Tavaly karácsony előtt sikerült egy 26 éves férfinak öngyújtó-töltőgáztól totál beállva autójával nekihajtania Pécsen egy busznak. A rendőrség most zárta le az ügyet, amely az ügyészségen folytatódik.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a Pécsi Rendőrkapitányság járművezetés bódult állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást egy 26 éves pécsi férfi ellen.

"A megalapozott gyanú szerint a férfi 2017. december 21-én 22 óra körül Pécsett, a Szigeti úton közlekedett személygépkocsijával, majd áttért a szemközti sávba, és nekiütközött egy autóbusznak. A baleset következtében személyi sérülés nem történt, azonban a férfi magatehetetlen állapotban ült autójában, ezért a mentők kórházba szállították.

Mivel a gépkocsiban erős gázszag volt érezhető – amely bódító hatású szer fogyasztására utalt – a rendőrök vér- és vizeletmintavételről intézkedtek a férfival szemben. A toxikológiai vizsgálatok, valamint az orvosszakértői vélemény eredményei igazolták a rendőrök gyanúját, mivel a megküldött minták alapján a szakértők megállapították, hogy a férfi öngyújtógázt lélegzett be, vagyis bódult állapotban vezetett. A rendőrök a 26 éves sofőrt 2018. március 22-én gyanúsítottként hallgatták ki, a bűncselekmény elkövetését elismerte.

A gyanúsított ügyében folytatott nyomozást a rendőrség a napokban befejezte, és az ügyben keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal küldte meg az illetékes ügyészségnek" - olvasható a főkapitányság közleményében.