Nem ért ki a mozgóurna, nem tudott szavazni a műtétből gyógyuló baranyai srác

2018. április 8. 20:02 2018. ápr. 8. 20:02

Mozgóurnát igényelt egy komolyabb műtét után lábadozó baranyai illetőségű, jelenleg Budapesten tanuló fiatal, de a választási iroda munkatársainak nem sikerült elérnie hozzájuk este hét után háromnegyed órával sem. Azt mondták neki: attól függ, hogy tud-e szavazni, hogy ki tudnak-e menni hozzá. A jelek szerint ez nem sikerült.

A baranyai Horváth Marin Újbudán él a fővárosban folytatott tanulmányai miatt, és a választás napján mozgóurnát kért, mivel komoly műtéten esett át, így nem tudott elmenni személyesen a szavazófülkéhez - írta az Index. A fiatal azt mondta, miután az igénylésére semmi visszajelzést nem kapott, délután három körül felhívta a választási irodát, hogy mi újság. Válaszul azt mondták, sikeres volt az igénylés, rajta van a jogosultak listáján, de a csavar ekkor jött.

"Megkérdeztem, mikorra várható, hogy kiér hozzám az urna. Erre azt mondta az ügyintéző, sajnos attól függ, a munkatársak ki tudnak-e menni, vagy sem. Visszakérdeztem, hogy valóban attól függ, hogy szavazhatok-e, hogy az ott dolgozók ki tudnak-e jönni, vagy sem, mire azt mondták, valóban így van. Azt gondolom, ez nem kis jogsértés"

- idézte a lap Horvát Marint.

Marin a Pécsi STOP megkeresésére elárulta, este háromnegyed nyolcig, azaz a szavazás hivatalos lezárása után háromnegyed órával még nem érkezett meg hozzá a mozgóurna.

"Nem jöttek még, de nem tudom, hogy egyáltalán van-e rá esély, hogy ideérnek"

- tudatta portálunkal a fiatal.

Nem Marin az egyetlen, akinek nem sikerült mozgóurna segítségével gyakorolni szavazati jogát. Az Index egy másik cikkben arról írt, a Nyírő Gyula Kórházban fekvő Zoltánnal a szombati regisztráció után közölték, hogy a kérelem elfogadásáról emailt küldenek neki, de ez a levél azóta sem jött meg. A kórházban egyébként járt egy mozgóurna, de Zoltán kérdésére azt felelték, ő nincs a listájukon. És mivel hét óra már elmúlt, már nem is fog tudni szavazni.