Vincze Balázs továbbra sem árulja el, miért mondták le az Alföldi-darabot

2018. április 24. 15:08 2018. ápr. 24. 15:08

Nyilatkozott Vincze Balázs, a ZSÖK vezetője a Pécsi STOP-nak is az Alföldi-darab ügyében, bár az indokot továbbra sem árulta el. Az is kiderült, nem lesz más program aznap, mikor a pesti vendégjáték lett volna, vagyis a ZSÖK saját magának csinált egynapos kiesést.

Egy más témában tartott sajtótájékoztató után kérdezte meg a Pécsi STOP Vincze Balázst, a ZSÖK vezetőjét arról a pesti előadásról, melyben Alföldi Róbert is játszik, és indoklás nélkül lemondták a pécsi vendégszereplését múlt héten a Kodály Központban.

Vincze Balázs elmondta, már nyilatkozott a Népszavának az ügyben, többet nem tud mondani.

"A Harangozó-díjas táncművész most sem akarta elárulni, miért döntött így. Úgy vélte, értelmetlen, hogy bármit is mondjon. Győzködtem, hogy mégiscsak kellene indokát adni a döntésnek, mert így marad az a hipotézis, hogy a fideszes vezetésű város száműzni kívánja a vele egyet nem értő művészek produkcióit. Vincze azt felelte, erről szó sincs. De amikor azt kérdeztem, hogy akkor miről van szó, ő azt válaszolta: hiába is mondana bármit, nem hinnének neki" - olvasható a cikkben.

Kérdésünkre, hogy a Népszavának adott nyilatkozaton túl ad-e nekünk valamilyen magyarázatot, a következő volt a válasz:

Ááá, semmi.

A Pécsi STOP következő kérdésére Vincze Balázs elmondta, szerződés nem volt köztük (a ZSÖK és az Átrium/Kultúrbigád csapata közt), így nem is volt mit felbontani. Hozzátette, értesítették erről a fellépőket levélben és emailben is, szóval az nem igaz, ami a sajtóban megjelent, hogy értesítés nélkül mondták volna le az Igenis, miniszterelnök úr! pécsi vendégjátékát.

A produkció Facebook-oldalán a következő volt olvasható erről:

Igenis, miniszterelnök úr

A mai napon megkaptuk az értesítést Vincze Balázs Attila, a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. ügyvezetője aláírásával, hogy a leszervezett, leegyeztetett pécsi előadás megtartását nem vállalják....

Egy másik újságíró kérdésére a ZSÖK vezetője még elmondta, arra a napra, amikor lett volna a vendégjáték, nincs leszervezve más program, és nem is érdemes már szervezni semmit.