Mondja meg a rendőröknek, merre traffipaxoljanak Baranyában

2018. április 28. 09:30 2018. ápr. 28. 09:30

Május közepén felköthetik a gatyájukat a gyorshajtók, egy napig ugyanis az ország összes traffipaxa üzemelni fog, csak azért, hogy rájuk vadásszanak. A nagy méréshez helyszínjavaslatokat vár a rendőrség, melyeket május 3-ig lehet nekik elküldeni emailben. Baranyából is várják a a tippeket a leshez, ha van ötlete, ne tartsa magába.

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a TISPOL kezdeményezéséhez csatlakozva a magyar Rendőrség 24 órás összeurópai sebességellenőrzést – úgynevezett Speedmarathont – végez május közepén - áll az Országos Balesetmegelőzési Bizottság honlapján.

Az ellenőrzés ideje alatt, 2018. május 14-én 6 órától 2018. május 15-én 6 óráig, ténylegesen 24 óra időtartamban, a rendelkezésre álló valamennyi Komplex Közlekedési Ellenőrzési Pont, vagy ha úgy jobban tetszik, szupertraffipax használatban lesz a magyar közutakon.

Az eddigi akciókhoz hasonlóan a rendőrség az ellenőrzési helyek kijelölése során a lakosság véleményét is szeretné figyelembe venni, ezért idén is javaslatokat vár arra vonatkozóan, hogy az említett időszakban hol kerüljön sor sebességellenőrzésre. Az állampolgárok javaslatait az illetékes rendőr-főkapitányságok május 3-án 24 óráig az erre a célra létrehozott e-mail címekre várják.

Baranyában a speedmarathon@baranya.police.hu címre lehet küldeni a javaslatokat.

A tájékoztatás szerint a lakosság jelzései alapján, a javasolt helyszínek adottságainak ismeretében a megyei rendőr-főkapitányságok 2018. május 11-ig jelölik ki a pontos helyszíneket és időpontokat, amelyről a nyilvánosságot tájékoztatják.

A rendőrség a helyszíni ellenőrzésekre a javaslatot tevők közül helyszínenként meghív tíz-tíz személyt, akik a részletekről e-mailben kapnak értesítést. Az ellenőrzés elsődleges célja a sebességtúllépés veszélyességének tudatosítása, ugyanakkor a jogsértésekkel szemben a rendőrök a kampány során is fellépnek.