Agresszív részeg rombolta a pécsi buszt - fotók

2018. május 10. 10:21 2018. máj. 10. 10:21

Menetjegy és bérlet nélkül akart utazni egy részeg az egyik pécsi éjszakai járaton, mikor pedig rávilágított a hiányosságaira a buszsofőr, még neki állt feljebb.

Minderről azért tudunk, mert a Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség elmonda mindezt, azaz ügy lett a rendkívül okos viselkedésből.

Az ügyészség közleménye szerint a férfi 2017. novemberében az éjszakai órákban ittas állapotban felszállt Pécsett egy helyi járatú autóbuszra. Mivel nem volt bérlete és menetjegye, ezért a buszsofőr leakarta szállítani. Ekkor szóváltásba került a buszvezetővel, hangosan szidalmazta, majd bedobott egy ezer forintos bankjegyet a buszvezetőhöz, illetve több alkalommal a vezetőfülke ajtaját is megütötte.

Miután a felszólításra a buszról leszállt, a jármű elejéhez ment, majd megpróbálta a gépkocsi ablaktörlő lapátját letörni, azonban ez nem sikerült neki, így csupán azt meghajlította, majd több alkalommal az autóbusz szélvédőjét ököllel megütötte.

Cselekményét a kiérkező rendőrök felszólítására hagyta abba. Az elkövető cselekménye a garázdaság vétségének a megállapítására alkalmas, vádat is emeltek ellene.