Fakidőlések, áramszünet a pusztító után Baranyában

2018. június 9. 12:19 2018. jún. 9. 12:19

A tűzoltóknak és a rendőröknek is adott munkát az a zivatarlánc, mely péntek este tarolta le az országot, Baranyát sem kímélve. Sorban dőltek a fák, egy településen teljesen elment a villany, az ítéletidő a vasúti közlekedést is akadályozta.

Elképesztő erővel csapott le az országra péntek este egy zivatarlánc. A vihar Dombóváron okozott szörnyű tragédiát. Amint arról hírt adtunk, egy fa rádőlt egy autóra, melyben öten utaztak, négyen- köztük egy fél éves gyermek - életüket vesztették.

Baranyában közel tíz esetben vonultak kidőlt fák eltávolításához a megye tűzoltói a Sellyei járás területére, illetve Magyarsarlósra - közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság. A Magyarszék és Magyarhertelend közötti vasúti szakaszon fa dőlt a sínekre, ami akadályozta a forgalmat. A komlói hivatásos tűzoltók és a Magyarszéki Önkéntes Tűzoltó Egyesület vonult a helyszínre, akik motoros láncfűrész segítségével eltávolították a kidőlt fát.

A rendőröknek is extra dolguk akadt a vihar miatt. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szombati közlése szerint péntek este óta vihar miatt szünetel az áramszolgáltatás Felsőszentmártonban. A közrend és a közbiztonság fenntartása, valamint a bűncselekmények megelőzése céljából az áramszolgáltatás visszaállításáig a településen folyamatos a rendőri jelenlét.