Hajléktalan rabolt ki egy idős pécsi nőt, 10 évet is kaphat

2018. június 28. 10:06 2018. jún. 28. 10:06

Minősített rablás bűntette miatt emelt vádat egy pécsi hajléktalan ellen a Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség, miután a férfi rátámadt egy 76 éves nőre a sétálóutcán, fellökte, majd elszedte a táskáját.

Az ügyészség csütörtöki közleménye szerint a férfi még májusban, kora reggel Pécsett a sétálóutcában (a helyszínt ennél pontosabban nem határozzák meg, az eset bárhol történhetett a Ferencesek utcája elejétől egészen a Király utca végéig - szerk.) megszólította a járóbottal közlekedő 76 éves sértettet.

Mikor a sértett erre nem reagált, a férfi a tarkójánál meglökte, melynek következtében az idős hölgy egyensúlyát vesztette és elesett. Az esés következtében a sértettnél lévő szatyrok és kézitáska a kezéből kiesett, valamint a szemüvege is eltörött. Ekkor a vádlott a kézitáskát a benne lévő értékekkel felvette, majd elszaladt.

Az elkövetőt a bűncselekmény elkövetése után rövid időn belül elfogta a rendőrség.

A vádlott cselekménye a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettének a megállapítására alkalmas, mely bűncselekmény büntetési tétele 5-10 évig terjedő szabadságvesztés. Az elkövető előzetes letartóztatásban van.