Megáldották az orfűi zsilipet - fotók

2018. június 29. 14:07 2018. jún. 29. 14:07

Meg a tavat is, ha már ott volt Udvardy György megyéspüspök. Madaras Zoltán fideszes megyei közgyűlési elnök büszkélkedett a Facebook-oldalán, hogy "felújítottuk" a zsilipet. Persze arról egy szó sem esik ott, hogy uniós forrásból ment a buli.

Nagy átadás volt a napokban Orfűn, a Pécsi-tó zsiliprendszerének felújítását ülte meg Madaras Zoltán fideszes megyei közgyűlési elnök Füziné Kajdy Zita orfűi polgármesterrel és Udvardy György megyéspüspökkel.

Madaras Zoltán megyei elnök Facebook-oldalán (amely szerényen csak "baranyamegyeielnok" névre hallgat) csatolta a fotókat az eseményről:

Madaras Zoltán

Felújítottuk az orfűi zsiliprendszert. Nekünk a környéken élők biztonsága a legfontosabb.

Mint a galériában is látható, Madaras ezzel a szöveggel tette ki a fotókat:

Felújítottuk az orfűi zsiliprendszert. Nekünk a környéken élők biztonsága a legfontosabb.

Derék dolog ez, csak pár információmorzsa lemaradt.

(A fejlesztés egyébként azért kellett, hogy megfelelően lehessen szabályozni a Pécs-tó vízszintjét, amely záportározóként fogja vissza a Mecsekből érkező vizet - bővebben itt lehet olvasni a projektről.)

Például, hogy a 12,7 millió forintba kerülő fejlesztés (amiben még vízalatti munka is volt bőven) 100 százalékosan a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretén belül lett lebonyolítva, a pénz pedig az ERFA-ból (Európai Regionális Fejlesztési Alap), vagyis az Európai Uniótól (a Soros által vezérelt Brüsszelből, ha ez segít dekódolni) érkezett.

De legalább Udvardy György megáldotta a tavat meg a zsilipet, méghozzá elég rebellisen, ha a jobb alsó sarokban olvasható feliratokat nézzük.

Madaras Zoltán

Madaras Zoltán added a new photo.

(Címlapi kép: Facebook/Madaras Zoltán)