Prostinak adta élettársát, 10 évet is kaphat

2018. július 11. 10:13 2018. júl. 11. 10:13

A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség többek között kerítés bűntette miatt emelt vádat egy pécsi férfi ellen, aki Belgiumban futtatta volt élettársát, és mikor az ki akart szállni, némi erőszakot bevetve terelte vissza az erősen vitatott megítélésű életpályamodellhez.

Az ügyészség július 11-i közleménye szerint a férfi 2012. óta állt élettársi kapcsolatban a későbbi sértettel. A kapcsolatuk elején a nő a férfi kérésére prostitúciós tevékenységet folytatott Pécsett. 2013. évben a férfi kérésére és az ő közvetítésével a belgiumi Gent városába utazott, ahol a vádlott egyik ismerőse által üzemeltetett bárban folytatta tovább prostitúciós tevékenységét.

A nő a Belgiumban ily módon megszerzett jövedelem egy részét a vádlottnak átutalta.2013. év végén a sértett visszatért Magyarországra és ekkor közölte élettársával, hogy nem kíván Belgiumba visszatérni és nem akarja tovább folytatni addigi tevékenységét. Ekkor a vádlott több alkalommal bántalmazta a sértettet, majd erőszakkal arra kényszerítette, hogy Belgiumba visszatérjen és folytassa a prostitúciót.

A nő ezt követően visszautazott Belgiumba és tovább folytatta munkáját. A férfi cselekménye a kerítés minősített esetének, valamint a kitartottság bűntettének megállapítására alkalmas, mely bűncselekmények büntetési tétele 5 – 10 évig terjedő szabadságvesztés.