Belefullad a szemétbe Szekszárd és Tolna megye?

2018. augusztus 2. 09:07 2018. aug. 2. 09:07

Olvasóink is megerősítették a Népszava információját, miszerint már meglátszik Szekszárdon, hogy gondok vannak a szemétszállítással. Más Faddomboriról nem tudja eldönteni, hogy üdülő- vagy szeméttelep. A szállítást végző cég vég nélkül magyarázkodik a megyeszerte elmaradó hulladékgyűjtések miatt.

Egy szekszárdi lakos egy Facebook-posztban arról számolt be, hogy csütörtökön már a kommunális szemetet sem vitték el tőlük, nemhogy a szelektívet. „Lassan belefulladunk a szemétbe” – tette hozzá. „Felhívtam az Alisca Terrát (17 percig csörgettem csak őket, mire elértem valakit!!!), ahol egy nagyon készséges Úr elmondta, hogy nincs kocsijuk, mert állandóan elromlanak. Úgyhogy nemhogy a szelektívet, de a kommunális szemetet sem tudják már sokszor elvinni. Nagyon kellemetlenül érezte magát, mert nem látja, hogy megoldódna a közeljövőben a probléma” – fogalmazott a férfi, feltéve a kérdést, hogy nem kellene-e a városvezetésnek vagy a polgármesternek tennie valamit az ügyben.

Mindez a Népszava cikkében jelent meg.

„A mellékelt poszt egy felháborodott polgártól származik de már mindenki látja, mekkora a baj. A szándék világos: tegyük tönkre az egészet, hogy aztán Mészáros és Garancsi megvásárolhassa” – ezt már Hadházy Ákos írta a fenti bejegyzésre reagálva.

A korábbi LMP-társelnök hozzátette: a szekszárdiak nagyon fel vannak háborodva a várost beborító szemét miatt, illetve a hulladék szállításhoz kapcsolódó számlák, befizetések miatt. A legtöbben azt teszik szóvá, hogy hónapokig nem kaptak a szolgáltatótól számlát, majd össze-vissza érkeznek a befizetésre való felszólítási levelek. Még olyanok is kapnak számlafizetésre felszólítást, akik pénzintézeten keresztül, csoportos beszedéssel, átutalással fizetik a tartozásukat. Mint írta, a szekszárdiak arról is beszámoltak, hogy az ügyfélszolgálatnál sem kaptak érdemi választ egyik kérdésükre sem.

Szekszárdi olvasónk is megerősítette, hogy akadozik a hulladékszállítás, ha nem is egyformán nagy a baj minden városrészben.

A nemzeti szolgáltató megbízásából a szemétszállítást végző Alisca Terra Facebook-oldala igen beszédes. A legelső poszt egy piros betűs magyarázkodás hogy a számlázási problémákkal kapcsolatban – amelyekből nincs kevés – nem tudnak többet mondani, mint az NHKV Zrt.

Lejjebb pedig egymás után sorjáznak azok a bejegyzések, amelyek különböző településeken elmaradó szemétszállításról és esetleg az alkalmak pótlásáról szólnak.

Egy másik Tolna megyei férfi azon kesergett a közösségi oldalon, hogy a népszerű üdülőhelyen, Fadd-Domboriban járva nem tudta eldönteni, hogy „üdülőtelepen, vagy szeméttelepen” tett-e villámlátogatást.