A kormány honlapján nincs nyoma, hogy miniszteri biztos lenne a kaposvári direktor

2018. augusztus 7. 12:12 2018. aug. 7. 12:12

Már június közepén belengette Fülöp Péter frissiben kinevezett kaposvári színházigazgató, hogy a kulturális államtitkár miniszteri biztosnak is megtette, bővebben azonban akkor nem beszélt a feladatköréről. Augusztus elején még semmi látszatja nincs a kormány honlapján a biztosságnak.

A sonline.hu kérdezte meg még június közepén a következő évadot bejelentő sajtótjékoztatón Fülöp Péter friss kaposvári színházigazgatót, hogy igazak-e a hírek a miniszteri biztosságáról.

"Kérdésünkre Fülöp Péter megerősítette, hogy miniszteri biztossá nevezte ki Fekete Péter kulturális államtitkár. Ezt nagy kihívásnak, egyben lehetőségnek tartja a kaposvári színház számára. A konkrét feladatait még nem ismeri"

- olvasható a július 15-ei cikkben.

Fülöp Péter a színház bokrétaavató ünnepén:

Csiky Gergely Színház Kaposvár

Csiky Gergely Színház Kaposvár added a new photo.

Augusztus elején megnéztük, megtörtént-e már a kinevezés, ám a kormany.hu honlapon az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszteri biztosait soroló oldalon csak ez látható:

A Pécsi STOP úgy értesült, hogy a kinevezések még nem történtek meg, épp ezért nem érthető, hogy miért beszélt erről már június közepén Fülöp Péter.

Fülöp Péter pályájáról a Kapos-T az Átlátszóval közösen július végén cikkezett.

Hogy a helyzetet tisztázzuk, lapunk megkereste a minisztériumot, ahol rákérdeztünk a kinevezésre, illetve az ellátandó feladatkörre, valamint arra is, hogy ez mennyibe fog kerülni az adófizetőknek.

Ha a minisztérium válaszol, újra jelentkezünk.