Késes rablás a Barbakánnál: őt keresi a rendőrség - fotó

2018. augusztus 8. 10:22 2018. aug. 8. 10:22

Közreadta a rendőrség annak a férfinak a fantomképét, aki július utolsó hétvégéjén próbált kirabolni egy buliból hazafelé tartó férfit a Barbakánnál. A rablási kísérlet dulakodásba torkollt, a rabló megvágta a sértett nyakát, majd elmenekült, a hatóság még mindig keresi.

Még egy hete cikkeztünk a PécsMa nyomán arról, hogy július 29-én hajnalban megtámadtak egy férfit a Barbakán közelében. A férfi egy buliból ment haza, a Barbakánig taxizott, majd onnan gyalog indult tovább. Hajnali 3 óra 30-kor a Kacsóh Pongrác utcában azonban hátulról megtámadták, a nyakához pedig elmondása szerint egy kést szorítottak, pénzt követelve tőle.

A sértett azonban hirtelen megfordult, megütötte és megrúgta a támadóját, aki ezek után jobbnak látta, ha elmenekül, a dulakodásban azonban megsértette a sértett nyakát.

A támadás helyszíne:

A rendőrség már akkor közzétette a támadó személyleírását.E szerint az elkövető egy 40 év körüli, 172-175 centiméter magas, zömök testalkatú, 75-80 kilogramm súlyú, világos bőrű, homlokánál kopaszodó, szőkés vagy őszes, hullámos hajú, szakállas férfi volt, aki a bűncselekmény elkövetésekor sötét rövidujjú felsőt, térd alá érő farmernadrágot és kék sportcipőt viselt.

A támadót mostanáig nem sikerült kézre keríteni, így augusztus 8-án a hatóság kiadta a férfi fantomképét is, hátha azzal könnyebb lesz elkapni. Őt keresik:

A rendőrség kéri, hogy aki a férfit felismeri vagy tartózkodási helyéről információval rendelkezik, hívja a 06-72-504-400-as telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 ,,Telefontanú" zöld számán, a 107, vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén, vagy személyesen jelentkezzen munkaidőben (h-cs: 8 - 16; p: 8 - 13) a Pécsi Rendőrkapitányságon.