Legalja: megállított egy kislányt, és elszedte (!) a jégkrémjét (!)

2018. szeptember 13. 12:51 2018. szept. 13. 12:51

A nap legszürreálisabb híre érkezett a Pécsi Törvényszéktől, mely szerint kifosztás miatt ítéltek el egy olyan férfit, aki nem mást tett, mint megállított egy kislányt az utcán, és erőszakkal elvette a jégkrémjét.

A törvényszék tájékoztatása szerint a Komlói Járásbíróság 2018. szeptember 12-én L. G. vádlottat kifosztás bűntette és lopás vétsége miatt 2 év fegyházbüntetésre ítélte és 3 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. A bíróság a vádlottnak egy korábbi szabadságvesztés büntetéséhez kapcsolódó feltételes szabadságát is megszüntette, valamint 2300 forint vagyonelkobzást is alkalmazott vele szemben.

De hogy miért is? Kapaszkodj meg valamiben:

A gyermekkorú kislány még tavaly július 10-én anyukája kérésére boltba ment Mágocson. Hazafelé tartott a bevásárlásból, egyik kezében a szatyor, a másikban egy jégkrém, amit neki is állt megenni. Az utcán aztán megszólította a férfi, belenézett a táskájába, értékeket keresvén, majd nem mást kért, minthogy a gyermek adja neki a jégkrémjét, amit éppen eszik. A kislány nem adta oda, ezért a férfi fogta, és kivette a kezéből, majd mint a Dennis, a komisz című vígjátékban a rosszarcú rabló a kertvárosi kisgyerek almáját, elkezdte megenni, miközben távozott a helyszínről.

A férfi 2017 november 15-én egy mágocsi lakóház udvarába is bement a tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül, ahonnan a ruhaszárító kötélről összesen 4500 forint értékű ruhaneműt tulajdonított el. Az eljárás során a ruhák egy részét a tulajdonosnak visszaadták a kár csak részben térült meg.

Az ítéletet a vádlott és védője tudomásul vették, míg az ügyész a fellebbezés bejelentésére három nap határidőt tartott fenn.