Elvileg javítják a több hónapja álló pécsi buszokat

2018. szeptember 15. 16:47 2018. szept. 15. 16:47

Egy közlekedéssel foglalkozó portál szerint több hónapja állnak leállítva a Tüke Busz telephelyén a 2014-ben forgalomba állított holland VDL-buszok, miközben fizetik utánuk a lízingdíjat. A buszos vállalat szerint csak javítás alatt állnak a járművek.

Az Omnibusz blog tette közzé még szeptember 13-án, hogy egy olvcasójuk arról tájékoztatta őket, a pécsi Tüke Busz Zrt. telepének szélén leállítva és akkumulátoraiktól megszabadítva álldogál 13 holland VDL-busz.

A járműveket 2005-ben gyártották, Pécsre 2014-ben kerültek.

A szakportál szerint leállításuk ellenére az önkormányzat fizeti továbbra is utánuk a lízingdíjat.

null

null

A hvg.hu megkereste a Tüke Buszt, hogy mi a helyzet a holland járművekkel, miért állnak kiszedett akkumulátorral a telep szélén.

A buszos társaság levelében azt írta,

tény, hogy Tüskésréti úti telephelyükön állnak javítás alatt álló buszok, egyes járművekből pedig az akkumulátor is hiányozhat. Ennek oka, hogy az akkumulátorok töltés alatt vannak, ami csak ilymódon oldható meg.

Az Omnibusz blog szerzője, Kengyel Kristóf azonban a hvg.hu-nak azt nyilatkozta, hogy a 13 VDL-buszt már januárban kivonták a forgalomból - azóta egy kicsit sok idő telt el ahhoz, hogy szimpla javításról legyen szó.