Ne felejtsd: októbertől két hétig nem tudsz elvonatozni Pécsről a Déli Pályaudvarra

2018. szeptember 28. 12:01 2018. szept. 28. 12:01

Karbantartás miatt zárva lesz a Déli pályaudvar október 4-17. között. Emiatt a Pécs-Budapest relációban közlekedő vonatok Kelenföldön állnak meg, és onnan is indulnak.

A karbantartásról már szeptember közepén írtunk, de most, mikor csak két és fél nap van vissza a hónapból, a Mávinform amolyan emlékeztetőül ismét beszámolt a menetrend kényszerű változásáról.

És mivel jobb kétszer, mint egyszer sem/elfelejtetted/kikerült az infó, mi is szólunk újfent, hogy jövő hét szerdáig, azaz október 3-ig még egészen a Déli pályaudvarig vonatozhatsz Pécsről. Csütörtöktől azonban Kelenföld lesz a végállomás, ez az állapot pedig két hétig kitart.

A Mávinform közleménye szerint a munkálatok alatt szünetel a vonatközlekedés mellett, a jegypénztár és az ügyfélszolgálat is a Déliben. Mondjuk logikus, de azért ezt sosem lehet tudni.

Októberben csak Kelenföldig mennek a Pécs-Budapest vonatok

Halaszthatatlan karbantartási munkák miatt októberben két hétre teljesen lezárják a Déli pályaudvart Budapesten. Emiatt a Pécsről a fővárosba zakatoló vonatok csupán Kelenföldig mennek, illetve a Budapestről a baranyai megyeszékhelyre tartó szerelvények is onnan indulnak. A MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága keddi tájékoztatása szerint október 4. és 17.