Hatalmas kátyúk szívatják a pécsi autósokat

2018. október 7. 11:24 2018. okt. 7. 11:24

Folyamatosan bólogatnak a kocsik a Tüskésréti úton a megyeszékhelyen, de nem azért, mert mindegyiket hirtelen lowriderré építették. Az ok prózaibb: kátyúk keserítik az autósok életét, de annyira, hogy egy szerelő miatt egymást érik a pórul járt, futóműállításra behozott kocsik. A szakaszra kétmilliárd forintot kellene költeni, de forrás egyelőre nincs.

A pécsi kátyúhelyzetről az ATV forgatott riportot. Mint írták, a Tüskésréti úton egy akkora mélyedés van, hogy minden autó egy méreteset bólint, mikor átmegy az adott szakaszon.

Itt a forgalom miatt nem tudták megmérni a kátyú mélységét, egy másik utcában viszont volt alkalmuk erre. Ott kiderült, egy kátyú miatt 15 centit pottyan a kocsi kereke.

A riport szerint az utak miatt a gumisok, futómű-szerelők egyre több munkához jutnak. Egyikük a csatornának elmondta, a pécsi utak olyan rossz állapotban vannak, hogy folyamatosan futóműveket kell állítani és a gumikat cserélni kell ez miatt. A csatornának nyilatkozó autósok nem elégedettek a városban zajló útfelújításokkal

Az ATV Híradója kereste a pécsi utakat kezelő társaságot is (a Biokomot - szerk.). Válaszul annyit kaptak, az utcákat folyamatosan javítják, hetente ellenőrzik azok állapotát. Az Ipari út javításához kétmilliárd forint kellene, amíg nem jön erre forrás, nem történik semmi.