Neten kérnek adományokat a nyomorgó baranyai falu szegényeinek

2018. október 8. 15:37 2018. okt. 8. 15:37

Se munkahely, se bolt nincs az aprócska baranyai zsáktelepülésen, Bürüsön. A falu szegényeinek most netes gyűjtéssel próbálnak segíteni. Az adományok érkeznek, mostanra már volt, aki tanszerekkel, játékokkal, ruhákkal segítették a közösséget.

Se munkahely, se bolt, nincsenek lehetőségek, nagy az elvándorlás és a szegénység - a szigetvári járásban fekvő, az Ormánságtól csak egy picivel északabbra lévő Bürüs falu elég rossz helyzetben van.

A szeretlekmagyararorszag.hu oldalon megjelent cikk szerint a település már az Adjkirály! nevű adománygyűjtő oldalra is felkerült.

"Bürüs Baranya megyei kis népességszámú falu. Nincsen bolt, nincsenek szolgáltatások, nincsen munkahely, így összességében leírható, hogy hátrányos helyzetű zsákfalu. Egyre sokasodik az elszegényedett családok száma. A falu lakossága bezárkózott, igen nagy az elvándorlás"

- olvasható az adománygyűjtő honlapon.

Két éve adhadsz az Adjkirály.hu-val

Az adjkiraly.hu 2016 nyarán indult azzal a céllal, hogy egy olyan honlapot hozzanak létre, ahol egymásra találhat az, aki segítene és az, aki segítséget keres. Mint írták, itt mindenki láthatja, hogy kinek, mire van szüksége, vagy ki, miben tud segíteni. Mostanra tucatnál is több adományozást bonyolítottak le a kezdeményezés segítségével.

"Nagyon sokan adnak, ha megtehetik. Sokszor azonban nem találkozik az, aki adakozna azzal, aki segítségre szorul. Ezen szeretnénk változtatni. Ne múljon ennyin a segítség!"

- áll az oldalon.

A felhívás szerint helyi kezdeményezés volt az adománygyűjtés - amelyet a legszegényebbek megsegítésére indítottak -, hogy ezzel is felrázzák a falu lakosait, valamint erősítsék köztük a kötelékeket.

A gyűjtésben ruhaadományokat, játékokat, tartós élelmiszert várnak a felajánlóktól, amelyeket a Bürüs Könyvtári Szolgáltató Helyen raktároznak el, és innen vezénylik le a kiosztásukat is.

Lapunk hétfőn úgy értesült, a felhívás hatására már többen adományoztak a településnek. Volt, aki ruhát, más játékokat vitt, de olyan is akadt, aki tanszerekkel segítette a nehéz sorsú baranyai falu lakóinak életét. Pénzzel nem lehet segíteni az Adjkirály szabályzata szerint, de minden mással igen. Az adományokra továbbra is nagy szükség van, így ha teheted, te is segíts a szükséget szenvedő közösségnek.