Orbán és pécsi cimborái közpénzből csaptak VIP bulit - videó

2018. október 11. 12:18 2018. okt. 11. 12:18

Erre régen azt mondták volna, hogy „Ma hivatalosan is átadták Pécsett a Magyar Nemzeti Kosárlabda Akadémiát”. De régen be is engedték rá a sajtót, mindegy, milyen színű. A kormány fejét és tagjait továbbra is gyáván dugdossák az ellenzéki sajtó elől, a szervilis nyugdíjasok még mindig szeretik Orbánt, a közpénz meg még mindig szépen fogy.

Páva Zsolt polgármester, Hoppál Péter parlamenti képviselő, Vári Attila PSN vezér, Jenei Zoltán PTE kancellár és vagy száz nyugdíjas – mások mellett ők voltak annyira szerencsések, hogy találkozhattak Orbán Viktor miniszterelnökkel a Rátgéber-akadémia mai hivatalos megnyitóján. Mert őket meghívták, még az időseket is, hogy tapsolhassanak a miniszterelnöknek.

Az ellenzéki sajtót pedig egy Decathlon feliratú szalag és „Magánterület, belépni tilos” táblák várták.

Ez a magánterület bő 2,5 milliárd forint KÖZPÉNZBŐL épült fel. Ennek a magánterületnek csak a csatornázására majdnem 300 millió forintot költöttek kimondottan a pécsi adófizetők, akik választott kormányoldali vezetőiken keresztül cserébe CSOK-telkek kialakításáról, városrehabilitációról, gazdaságélénkítésről mondtak le, igaz, erről a választott vezetők nem kérdezték meg őket.

Ezen a magánterületen zömében pécsi adófizetők gyerekei kosarazhatnak majd, továbbra is a pécsi adófizetők pénzéből.

Ezen a magánterületen ma odaszervezett szervilis nyugdíjasok köszöntötték Orbánt, aki ezután pécsi cimboráival és a hozzájuk hűséges lakájsajtóval, a kényes kérdésektől és az ellenzéki sajtótól távol átadta a közpénzből épült akadémiát a köznek.

MTI – élet a kordon túloldalán

Szerencsére az MTI tudósítóját beengedték az eseményre, a mostaniaknál csak szebb napokat látott távirati iroda így ír az átadóról:

Orbán:

  • a magyar közéletben és sportvezetésben "egyfajta kötelező álszerénység" van, és "amikor siker van, van egy elvárás, hogy úgy kell csinálni, mintha kisebbek lennénk". Ez baj, ha van mire és kire büszkének lenni, igenis legyünk büszkék - jelentette ki.
  • a kormányzati munkának "a sok konfliktus és nyűg mellett van néhány szép pillanata", és ilyen, amikor nagy és jövőbemutató tervek megvalósításán lehet jelen.
  • "mi szurkolók játékosokat akarunk látni a pályán, nem játékszereket", hanem hősöket, akik "a magasba repítik a magyar kosárlabdát".
  • Orbán Viktor arról is beszélt, a Pécsi Tudományegyetemnek előbb-utóbb megállapodást kell kötnie a sportolókkal, hogy a diákok az egyetem ösztöndíjas képzésében tanulhassanak tovább. Fontos, hogy a tehetséges sportolók itthon maradhassanak, és "ne azért menjenek ösztöndíjasnak Amerikába", mert itt nincsenek meg a feltételek - mutatott rá.

    Rátgéber László szerint „nem véletlen, hogy Pécsett épült fel az akadémia, hiszen itt élte meg edzői pályafutása legsikeresebb szakaszát, amelynek legnagyobb eredménye az volt, hogy a kosárlabdacsapattal példaképek lehettek, értéket teremtettek és komoly társadalmi hatásuk volt. E társadalmi hatásból eredt az akadémia ötlete...” Az egykori szennyvíztelep helyén megvalósult akadémia egy három pályából álló kosárlabdacsarnokkal, állandó lelátóval 400 ember számára, továbbá 1500 férőhellyel bővíthető mobil lelátóhellyel rendelkezik. A kiszolgáló helyiségeken túl a sportkomplexum működéséhez kapcsolódva 60 férőhelyes kollégium, irodák és előadótermek is épültek. „Az új épületegyüttes alkalmas élmezőnybeli kosárlabdázók nevelésére, felkészíti a fiatalokat a hazai és nemzetközi sportpályafutásra” - örvendezik az MTI.

    Pécsi STOP.hu

    Orbán Viktor Pécsett