Szolidaritás Éjszakája - egy nagy kanál melegség

2018. december 9. 18:40 2018. dec. 9. 18:40

Meddig élnek vissza a türelmünkkel vs. a hajléktalan is ember. Szombat este az utóbbi győzött Pécsett: a Szolidaritás Éjszakáján ismét benépesült Memi pasa fürdője.

A rendezvényről itt írtunk előzetesen.

A Város Mindenkié pécsi csoportja más szervezetekkel közösen, mint a Bike Mafia, a Heti betevő, a Máltai Szeretetszolgálat és a Támasz Alapítvány harmadik alkalommal szervezte meg szombaton a Szolidaritás Éjszakája nevű eseményt Pécsett.

„Vállaljunk szolidaritást a hajléktalanságban, lakásszegénységben élő emberek iránt!Magyarországon egyre szélesebb rétegeket érintő lakhatási válság van, és egyre kevesebbeknek adatik meg a méltó megélhetés lehetősége. Milliók élnek eladósodva, túlzsúfolt vagy egészségtelen lakásban, kilakoltatás által fenyegetve, szegregált telepen vagy hajléktalanszállón. Ebből a helyzetből pedig egyedül, segítség és támogatás nélkül kitörni szinte lehetetlen. Nem feledkezhetünk meg azokról, akiknek a téli hideget az utcán vagy fűtetlen otthonukban kell átvészelniük! Különösen fontos ez most, amikor az állam a hajléktalanságot az élethelyzet tiltásával akarja felszámolni”- ez állt az AVM Pécs felhívásában.

Szombaton délután és este közösen főztek, beszélgettek hajléktalanok és segítőik a Ferencesek utcájában, együtt emlékeztek meg azokról, akik az utcán vagy saját lakásukban fagytak halálra.

(A fotókat Erdész Gyula készítette.)