Feljelentéseket tesz és országos sztrájkra készül a szakszervezetekkel az MSZP

2018. december 18. 15:54 2018. dec. 18. 15:54

A közmédia székházában hétfőn történt események miatt büntetőfeljelentéseket fog tenni az MSZP - jelentette be Tóth Bertalan pártelnök. Emellett országos sztrájkra készülnek a szakszervezetekkel karöltve, jövő év elején pedig újabb ellenzéki megmozdulás jöhet.

Tóth Bertalan, az MSZP pártelnöke kedden arról számolt be a 24.hu-nak, hogy az MSZP a hétfői, az MTVA-székházban történt események miatt (a közmédiát védő fegyveres biztonsági őrök több ellenzéki országgyűlési képviselőt is erőszakkal dobtak ki az épületből, ami a hivatalos személy elleni erőszak bűntettének alapos gyanúját is felveti) büntetőfeljelentéseket fog tenni.

Tóth Bertalan a lapnak azt is elmondta, hogy

"az ország 19 megyéjében, jelen állás szerint mintegy 70 helyszínen tervez további megmozdulásokat, a teljes országos hálózatával, a szakszervezetekkel karöltve.

Rövidesen összeülhet ismét az ellenzéki képviselőkből álló obstrukciós bizottság – ez az ellenzékiek közös akcióinak egyeztető-koordináló fóruma.

Ez az ellenzéki kör lehet majd egy új, Rendszerváltó Ellenzéki Kerekasztal előkészítő műhelye is.

Az ellenzéki pártok a jövő év elejére újabb hatalmas demonstrációt terveznek, de ennek részleteiről majd közösen adunk tájékoztatást az ellenzéki obstrukciós bizottság részvevőivel".

Az országos sztrájk lehetőségét már Benke Norbert, a Magyar Szakszervezeti Szövetség baranyai és a Vasas Szakszervezeti Szövetség régiós vezetője is bejelentette még december közepén.