A harkányi városvezetésnek nem sürgős a köz meghallgatása

2019. január 16. 14:56 2019. jan. 16. 14:56

Nagyon nem. Évek óta januárban tartják, de most, az önkormányzati választások évében nem kapkodnak. Konkrétan október 21-én, a választás után várják a lakosság véleményét. Gyanús, hogy a választópolgárok addigra már elmondják az urnáknál.

Úgy tudjuk, évekre visszamenőleg januárban tartottak közmeghallgatást a baranyai fürdővárosban.

Ám egy tavaly év végi döntés értelmében idén máshogyan lesz ez. Baksai Tamás, a város fideszes polgármestere arra tett javaslatot a testületnek, hogy 2019-ben október 21-én délután ötkor tartsanak közmeghallgatást. Ezt a fideszes vezetésű város teljes képviselő-testülete egyöntetűen elfogadta.

Azt, hogy milyen halaszthatatlan teendők miatt nem jut idő közmeghallgatásra az addig bekövetkező kilenc hónapban, nem tudtuk megfejteni. Ám amint azt a közügyekkel valamelyest foglalkozó olvasóink bizonyára tudják: várhatóan október elején önkormányzati választásokat tartanak idehaza. Így mire a harkányi polgárok legközelebb szóhoz jutnak

kérdéseiket jó eséllyel már nem is a mostani testület várja

ha nem is a nagy nyilvánosság előtt, hanem csendben az urnáknál, de sommásan elmondják a véleményüket a jelenlegi harkányi vezetésről és a ciklusban végzett munkásságukról.