Körforgalmat építene a pécsi önkormányzat az Alagúthoz?

2019. február 4. 16:27 2019. feb. 4. 16:27

A Baranya Megyei Kormányhivatal Pécsi Járási Hivatala függő hatályú döntést hozott arról nemrég, hogy a pécsi Hunyadi út, Kálvária utca és Aradi vértanúk utcája találkozásánál körforgalom épülhessen.

Érdekes hirdetmény jelent meg a napokban a Baranya Megyei Kormányhivatal honlapján.

A kormányhivatal alá tartozó Pécsi Járási Hivatal ugyanis egy függő hatályú döntést hozott a pécsi Hunyadi János út, Kálvária utca és Aradi vértanúk útja körforgalmú csomópont építésének engedélyezésére.

Az építtető a dokumentum szerint a pécsi önkormányzat lenne, az eljáró hatóság pedig a Baranya Megyei Kormányhivatal Pécsi Járási Hivatal Műszaki Engedélyezési, Fogyasztóvédelmi és Foglakoztatási Főosztály Útügyi Osztálya lenne.

A dokumentum szerint az érintett hatásterület "azon ingatlanok területe, amelyeket a tervezett tevékenység terület-igénybevétellel érinti, vagy amely a tevékenységgel igénybe vett ingatlan tervezési határok közötti területével közvetlenül határos, továbbá amelynek kapubejárója az eljárás tárgyát képező útszakaszhoz csatlakozik."

Az érintettek a függő hatályú döntést előzetes egyeztetés után megtekinthetik a kormányhivatal alá tartozó járási hivatal fentebb említett osztályán (a Hengermalom utcában) ügyfélfogadási időben.

Mivel építtetőként a pécsi önkormányzatot jelölték meg, a Pécsi STOP megkereste a helyhatóságot - amint válaszolnak, újra jelentkezünk.