Késsel fenyegettek diákokat Pécsen

2019. február 17. 12:47 2019. feb. 17. 12:47

Két fiatal támadt rá diákokra Pécsen egy iskolaudvaron, a tanulókat késsel fenyegették meg. A rendőrség kiszállt, de nem állapított meg jogsértést. Az elmúlt hetekben több késes incidens is történt a baranyai megyeszékhelyen.

Egy pécsi általános iskola udvarán játszó diákokat két idősebb gyerek fenyegetett meg késsel a napokban - értesült az RTL Klub Híradója az egyik diák apjától.

Bár a szombaton bemutatott riportban nem hangzik el, hogy melyik iskolában történt az eset, a felvételeken az Apáczai Nevelési Központot lehet felismerni.

Az egyik diák a tévé munkatársának elmondta, hogy először csak trágár dolgokat kiabált nekik a két idősebb gyerek, aztán az egyikük elővett egy bicskát és megkergette őket az udvaron.

A diákok szóltak az egyik tanáruknak, aki értesítette az igazgatót, aki pedig kihívt a rendőröket.

A rendőrség ki is szállt a helyszínre, ám nem állapított meg jogsértést.

Pár hete egy másik iskolánál egy diáklányt követett egy késes férfi Kertvárosban, egy hete pedig fényes nappal akart egy 19 éves kirabolni késsel egy 15 éves fiatalt a Széchenyi téri bankautomatánál. Az előbbi esetben szabálysértési eljárást indított a rendőrség, az utóbbi esetnél pedig elfogták a rablót.