Mesterlövész is kellett a szederkényi tűzhöz - videó

2019. március 19. 17:34 2019. márc. 19. 17:34

Szederkényben kigyulladt egy épület, amelyben egy gázpalackot a rendőrségnek kellett kilőnie.

Kigyulladt egy épület tetőszerkezete 2019. március 18-án este Szederkényben, a Táncsics Mihály utcában - olvasható a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében.

"A tűzoltók megfékezték a tüzet, azonban az ingatlanban egy acetilén gázpalackot hőterhelés ért, ezért annak kilövéséhez a rendőrség segítségét kérték.

A mesterlövész több lövéssel lőtte ki a palackot, amelynek során sem személyi sérülés, sem anyagi kár nem keletkezett" - áll a kommünikében.

A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleménye szerint "egy harminc méter hosszú és tíz méter széles épületrészben keletkezett tűz, ami a tetőszerkezetre is átterjedt.

A mohácsi hivatásos tűzoltók az égő épület mellett lévő üzemanyag tároló védelmét egy sugárral kezdték meg, majd további kettővel a tűz továbbterjedését akadályozták meg, illetve az oltást végezték.

Az épület áramtalanítását az áramszolgáltató szakembere végezte el. A pécsi tűzoltók kiérkezését követően négy sugárral oltották a tüzet. (...)

Az eset során személyi sérülés nem történt, három traktor égett le. A Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat tűzeseti helyszíni szemlét folytatott le" - közölte a katasztrófavédelem.