Tóth: a baloldali és zöld erők erősödtek Európában

2019. május 26. 10:45 2019. máj. 26. 10:45

Zajlik az európai parlamenti választás Magyarországon, Tóth Bertalan, az MSZP elnöke Pécsen beszélt a szavazás és az együttműködő Európa fontosságáról.

Tóth Bertalan, az MSZP pécsi származású elnöke a baranyai megyeszékhelyen adta le szavazatát vasárnap délelőtt, utána tartott sajtótájékoztatót.

Mint elmondta, fontos nap a mai, mivel Európa jövőjéről szavaznak az emberek. Az MSZP és a Párbeszéd azt támogatja, hogy Európa a béke kontinense legyen és maradjon meg az együttműködés az uniós tagállamok között. Éppen emiatt támogatják a szociális és környezetbarát Európát, amelyet a programjukban is megfogalmaztak - magyarázta Tóth Bertalan. Hozzátette, ezért is szavazott az MSZP-Párbeszéd közös listájára, mivel ez fémjelzi azt az új baloldali politikát, amely szociális ügyekről, az európai minimálbérről, európai minimálnyugdíjról, európai minimál családi pótlékról, a klíma- és környezetvédelemről szól.

"Az eddigi eredmények azt mutatták Európában, hogy a baloldali és zöld erők erősödtek Európában. Nagyon bízom benne, hogy ennek a választásnak is ez lesz az végeredménye, hiszen egy együttműködő, szociális és környezetbarát Európa az, ami garantálja az Európában és Magyarországon élő emberek biztos megélhetését és a jövő biztonságát"

- mondta el a pártelnök.

Pécsi STOP.hu - Tóth Bertalan, az MSZP elnöke Pécsett adta...

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke Pécsett adta le a szavazatát

Tóth Bertalan egy újságírói kérdésre - az előzetes becslések szerint két mandátum jöhet össze az MSZP-Párbeszéd közös listáról - válaszul elmondta, nagyon bíznak benne, hogy kettőnél több mandátumot szereznének.

Az MSZP elnöke kitért arra, hogy Jávor Benedek, a Párbeszéd korábbi EP-képviselője az egyik legnagyobb magyar klímaharcosként képviseli azt a zöldpolitikát, amelyet beemeltek a programukba, épp ezért arra kér mindenkit, hogy menjen el szavazni, és támogassa a két párt közös listáját, mert Jávornak nagy esélye van, hogy újra bejuthasson.

Tóth Bertalan hozzátette, az MSZP a részéről az európai szocialista-demokrata frakciójában, míg a Párbeszéd képviselője az európai zöldek között tudja képviselni a magyarok érdekeit és azt a piros-zöld szövetséget, amelyet Magyarországon már létrehoztak.

Forrás: Pécsi STOP