Tovább emelkedett a baranyai kórházak adóssága

2019. május 29. 16:12 2019. máj. 29. 16:12

Három megyei egészségügyi intézményben is megemelkedett márciusról áprilisra a tartozásállomány.

Nemcsak a Pécsi Tudományegyetemnek növekedik folyamatosan a tartozásállománya (nagy részben a kórházi intézményrendszer fenntartása miatt), de több Baranya megyei egészségügyi intézménynél is szépen nyomon követhető a tartozás halmozódása.

A Magyar Államkincstár nyilvánosan elérhető adatai szerint márciusról áprilisra három megyei kórháznál is változott, méghozzá negatívan a tartozásállomány mértéke.

A Komlói Egészségcentrum, Bányászati Utókezelő és Éjjeli Szanatórium Egészségügyi Központnál március végén még 34 millió forinton állt a tartozás, április végére azonban 64 millióra nőtt meg az összeg. Februárban még csak 5 millió forinton állt a tartozásmutató.

A Mohácsi Kórháznak március végén még csak 118 millió forintos "sara" volt, ez április végére 147 millió forintra nőtt. Februárban 62 millió forintos tartozása volt az intézménynek.

A Szigetvári Kórház március végén még 233 millió forintos tartozással bírt, április végére ez azonban 321 millió forinra nőtt meg. Februárban 179 millió forintos tartozása volt a kórháznak.

Forrás: Pécsi STOP