Felmentették a tömegszerencsétlenséget okozó buszsofőrt

2016. július 13. 13:48 2016. júl. 13. 13:48

Szerdán felmentette első fokon a Szigetvári Járási Bíróság a buszsofőrt, aki egy éve az árokba hajtott Királyegyházánál. 23-an sérültek meg a balesetben. A bíróság szerint nem volt megállapítható a gondatlanság.

A baleset tavaly nyáron történt.

A Pécsről Sellyére tartó, menetrend szerinti autóbuszjárat 2015 júniusában a Királyegyháza és Gyöngyfa közötti úton, Királyegyházától mintegy két kilométerre, eddig tisztázatlan okból hajtott az út jobb oldalán húzódó árokba, ahol az oldalára borult. A jármű huszonöt utasa közül huszonhárom sérült meg, mint utóbb kiderült, volt, aki maradandó sérülést szenvedett.

A sofőr ellen vádat emeltek.

A Szigetvári Járási Bíróság szerdán hozott első fokon ítéletet az ügyben. A buszvezető védője, dr. Horváth Katalin elmondta: első fokon pert nyertek. – A bíróság kimondta: nem volt megállapítható a gondatlanság, a sofőr mindent megtett, hogy vezetésre alkalmas állapotban legyen – tette hozzá az ügyvéd. - Egy korábban nem diagnosztizált betegség következménye volt a baleset, emiatt lett rosszul, és így veszítette el az uralmát a jármű felett.

Az ügyész fellebbezett az ítélet ellen.