Ha már állami szerv jelenti fel az állami céget...

2016. augusztus 2. 11:42 2016. aug. 2. 11:42

… akkor ott valami nagyon nem stimmel. A Pécsi STOP kérdésekkel fordult a Mecsekerdő Zrt-hez, miután a Népszabadság hétfőn azt írta: a KEHI bűncselekményeket tárt fel öt állami erdészeti cégnél, köztük a baranyai, egyebek mellett a Mecseket kezelő társaságnál is.

A Népszabadság tudta meg: bűncselekményeket tárt fel hat állami vállalatnál a Miniszterelnökség felügyelte ellenőrzési szervezet, a KEHI. A kár elérheti a másfél milliárd forintot az erdészeteknél, az ügyben a baranyai Mecsekerdő Zrt. is érintett. Többek között lopás, csalás és hűtlen kezelés gyanújával tett feljelentést a múlt héten az állami erdészeteknél történt visszaélések feltárása után a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal.

Először a zalai társaságnál találtak visszaéléseket, az első körben összesen hat céget vizsgált az állami szerv. A Népszabadság információi szerint ezekben az esetekben már feljelentés is született. A hatban a pécsi központú Mecsekerdő Zrt. is benne van.

Mivel igen ritka, hogy állami szerv állami cégnél fedez fel anomáliákat, és még feljelentést is tesz, a Pécsi STOP kérdésekkel fordult a baranyai erdészeti céghez. Egyebek mellett arra voltunk kíváncsiak, hogy ők értesültek-e már – a sajtón kívül, természetesen – a feljelentés tényéről, hogy a KEHI szerint mekkora kár keletkezett a pécsi központú állami társaságnál és ez miből fakadt. Megkérdeztük azt is, hogy ők milyennek tartják a cég gazdálkodását.

Amint megérkezett a társaság válasza, közöljük.