Ugyanabban az épületben van a Ledina Kerámia új tulajának címe, mint Szabó Iván irodájának

2016. augusztus 13. 18:41 2016. aug. 13. 18:41

Érdekes egybeesés srófolta feljebb a Ledina Kerámia eladásának amúgy is izgalmas történetét. Történt ugyanis, hogy a Ledina új tulajdonosi céghálójának egyik, amúgy végső tulajdonosi tagja ugyanabba a budapesti belvárosi épületbe van bejegyezve, mint a Pécset és a Ledina Kerámiát sokáig képviselő Szabó Iván ügyvédi irodája.

Nem mondhatnánk, hogy nincs izgalom Pécsen a Zsolnay Porcelánmanufaktúra ellenében az önkormányzat által alapított Ledina Kerámia Kft. eladása kapcsán.

Mint ismert, az adásvételt a pécsi városvezetés annyira titkolta, hogy még az önkormányzat egyik bizottságának zárt ülési napirendjére sem került fel az üzlet, hanem a képviselőknek ott helyben kiosztott anyag alapján kellett nagyon gyorsan szavazniuk. A Ledina Kerámia Kft-t - és vele együtt az oda a Zsolnaytól június elején azonnali felmondással átment 118 dolgozót - hárommillió forintért adta el az önkormányzat az Anidel Projekt Kft-nek. Amit ugyanaznap alapítottak, mikor a Ledina Kerámiát a cégbíróság bejegyezte: augusztus 8-án. (Egyébként az Anidel a Ledina fordítottja. De nem anagramma, vagy palindrom, mert visszafele nincs értelme - hogy nyelvészkedjünk is egy kicsit - a szerk.)

Az Anidel mögött több áttételen keresztül - melyekről itt írtunk bővebben - Bozóki János neve kerül elő, valamint egy ciprusi bejegyzésű cégé.

Mint az egyszerűsített céghálón látható, Bozóki János többek közt a Bally Holding Trust Kft-ben is tulajdonos (meg ügyvezető is Takács István, az Anidelben is vezető beosztást vivő személy mellett).

A Belly Holding Trust Kft. székhelye az Igazságügyi Minisztérium által fenntartott e-cégjegyzék adatai szerint Budapesten az V. kerületben, az Alkotmány utca 4. szám alatt található.

Érdekes egybeesés, de a Pécset több éve több ügyben - mint például a vízmű elfoglalása - képviselő, a Zsolnay-Ledina sztoriban is nagy szerepet vállaló Szabó Iván ügyvédnek pont ugyanebben az épületben van az ügyvédi irodája. Az iroda pontos címe 5. emelet 22.

Azt már csak tényleg halkan tesszük hozzá, hogy a házzal átellenben, az utca páratlan oldalán a 3. szám alatt a Nemzeti Választási Iroda található.