Pécsen is hányják a keresztet

2016. augusztus 23. 13:24 2016. aug. 23. 13:24

Vissza. Legutóbb – már a cikk írásának pillanatában legutóbb – az ismert pécsi civil aktivista, Heindl Péter írta Facebook-oldalán, hogy Bayer Zsolt miatt visszaadja állami elismerését, egy Magyar Érdemkeresztet. Egyebek mellett romák integrált oktatásának elősegítéséért kapta.

A 444.hu külön posztot szentelt egy számlálónak, amelyben a lovagkereszt-visszaadás adatai pörögnek, ráadásul ijesztő sebességgel.

A cikk írásakor 61-nél tartott, azaz ennyien adták vissza a rangos állami elismerésüket azért, mert azt Bayer Zsolt, a NER legádázabb sajtógéppuskása is megkapta. Könnyen lehet, hogy mire ez az írás megjelenik, már többet mutat a számláló.

Pécsről most Heindl Péter csatlakozott a keresztvisszaadókhoz. Ő a Magyar Köztársasági Arany Érdemkeresztjét kapta meg 2002-ben, amint arról Facebook-oldalán írt, „éppen az egyes népcsoportok kirekesztése elleni munkám, konkrétan a roma, és más mélyszegénységben élő tanulók integrált (tehát nem elkülönített) oktatásának elősegítése miatt”.

„Az utóbbi években sajnos egyre terjedő, kirekesztő, uszító állami politika egyik megnyilvánulása Bayer Zsolt kitüntetése is. Ezért úgy döntöttem, én is visszaküldöm az érdemkeresztet, hátha ér valamit a tiltakozásnak ez a formája a kirekesztő, mások ellen uszító állami politikai megfékezéséért folyó küzdelemben” – írja a közösségi oldalon az ismert pécsi civil aktivista.

Heindl ígérete szerint szerdán postázza az érdemkeresztet.