Áron alul vett önkormányzati ingatlant a harkányi alpolgármester?

2016. október 25. 12:24 2016. okt. 25. 12:24

Érdekes telekügyletbe botlott Berkecz Balázs, az Együtt politikusa: Harkányban a Hitler-viccével elhíresült fideszes alpolgármester a családi háza melletti ingatlant 10,4 millió forintért vette meg. Csakhogy az ingatlan 2013-ban még 18 millió forintot ért. Az önkormányzat az ingatlant a nyáron egy alapítványnak passzolta át, onnan került Remmert Ferenchez.

Érdekes telekügylet bontakozott ki Harkányban, a szereplők a következők:

- a Hitler-viccel elhíresült fideszes alpolgármester Remmert Ferenc;

- egy önkormányzati ingatlan, mely 2013-ban még 18 millió forintot ért, de mostanra valahogy csak 10,4 millió az értéke.

Berkecz Balázs, az Együtt országos elnöksége tagjának blogbejegyzése szerint az önkormányzati ingatlan (egy családi ház) Remmert Ferenc alpolgármester ingatlana mellett fekszik. 2013-ban az önkormányzat egy dokumentuma szerint még 18 millió forintra értékelte egy szakértő a város tulajdonában álló ingatlant, de egy 2016-os önkormányzati dokumentumban már az szerepel, hogy a szakértő 10,4 millió forintra taksálta ugyanezt.

"A harkányi Táncsics utca 30. szám alatt található ingatlan egy szövevényes, helyi adótartozás okán létrejött ingatlancsomag cseréje révén jutott a Mentőhajó Alapítványhoz idén július végén (sikerült egy fonyódi önkormányzati üdülőt is elkótyavetyélni ebben a bizniszben), de alig 2 hónapot volt a keszüi székhelyű alapítvány tulajdonában, mert a már október elején széljegyre került Remmert alpolgármester és felesége tulajdonjog bejegyzés iránti kérelme" - így Berkecz.

A tulajdoni lapon jól látszik, hogy Remmert Ferenc és felesége tulajdonjog bejegyzése iránti kérelme október 5-én került fel az ingatlan tulajdonlapjára.