Berlini merénylet: rossz embert fogtak el a rendőrök

2016. december 20. 15:35 2016. dec. 20. 15:35

Szökésben lehet még a hétfő esti berlini merénylet elkövetője, ugyanis a német rendőrség rossz embert fogott el. A 12 halálos áldozatot követelő terrortámadásban 48 fő sérült meg, közülük egy magyar.

Rossz embert fogott el a német rendőrség a berlini merénylet kapcsán, a Welt.de lapnak magas rangú biztonsági források állították ezt.

Később Klaus Klandt, a berlini rendőrség vezetője egy sajtótájékoztatón az MTI híre szerint úgy fogalmazott, "a vizsgálatokat még nem zárták le, de egyelőre nem nyert bizonyítást, hogy a gyanúsított ült a volánnál a támadás idején."

Az Index cikke szerint az elfogott pakisztáni férfi ruházatán és kezén nem találtak vér- és lőpornyomokat, ez azért fontos, mert a kamiont eredetileg vezető lengyel sofőrt lelőtték. Azt egyelőre nem tudni, hogy a sofőrt a tehergépjármű fülkéjében, vagy esetleg más helyszínen ölték meg, de holttestét annak a kamionnak a vezetőfülkéjében találták meg, amivel a 12 halálos áldozatot és 48 sérültet eredményező merényletet elkövették.

Az Index cikke szerint a sérültek egyike magyar, ő könnyebb sérüléseket szerzett a támadás során. A Külgazdasági és Külügyminisztérium december 20-án reggel három olyan magyar személyről tudott, akiket nem tudtak a hozzátartozóik utolérni.

Merkel: "Azt kell feltételeznünk, terrortámadás történt"