Elítélték a volt tankerületi vezetőt

2017. február 2. 08:06 2017. feb. 2. 08:06

Felfüggesztett fogházbüntetésre ítélték a KLIK volt dombóvári tankerületi vezetőjét. A 2014-ben okozott halálos balesetet.

A halálos közúti baleset 2014 december 11-én történt Újdombóváron. Egy személyautó és egy kisteherautó ütközött aznap reggel. A személygépkocsi utasa a helyszínen életét vesztette, a sofőr súlyos, egy ember pedig könnyebb sérüléseket szenvedett. Mindhármunkat a dombóvári tűzoltók vágták ki a roncsokból. A balesetet az okozta, hogy a személyautó sofőrje nem adta meg a kereszteződésben az elsőbbséget.

A vétkes sofőr K. Zoltán volt, a Klebelsberg állami iskolafenntartó egykori dombóvári tankerületi vezetője. Az ügyben a első tárgyalást majdnem egy évvel az eset után, 2015 novemberében tartották a Dombóvári Járásbíróságon. Az elsőfokú ítélet is itt született, amit szinte teljesen változatlanul hagyott az ügyben eljáró Szekszárdi Törvényszék idén január 25-én hozott ítéletében.

A jogerős döntés 1 év 10 hónap, de 5 évre felfüggesztett fogházbüntetéssel sújtotta a vádlottat, helybenhagyva az elsőfokú ítéletet. A Szekszárdi Törvényszék súlyosbított is a Dombóvári Járásbíróság döntésén, és a közúti járművezetéstől 3 évre eltiltotta a vádlottat.