Jogszerű volt a buszos cégfoglalás

2017. február 6. 16:07 2017. feb. 6. 16:07

Röviden így summázható az a választottbírósági döntés, amelyről Páva Zsolt, Pécs polgármestere tartott sajtótájékoztatót. Másfél milliárdos követeléstől szabadult ezzel a város.

Páva Zsolt rövid sajtótájékoztatón számolt be a pécsi buszközlekedés körül folyó perek legfrissebb fejleményéről Pécs polgármestere. Páva Zsolt elmondta: jogszerűen járt el a korábbi pécsi busztársaság városi tulajdonosa, a Pécs Holding, amikor még 2011-ben átvette a menedzsmentjogokat a Mecsekbusztól, és új vezetőt nevezett ki a közösségi közlekedést akkor biztosító cég, a Pécsi Közlekedési Zrt. élére a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara mellett szervezett Állandó Választottbíróság minap meghozott ítélete szerint.

- A testület kimondta: jogszerűen nevezett ki új vezérigazgatót a pécsi busztársaság, a Pécsi Közlekedési Zrt élére az önkormányzati kézben lévő tulajdonos, a Pécs Holding Zrt. 2011-ben – mondta a polgármester. - A Mecsekbusz Kft. 1,5 milliárd forintos kártérítést követelt a Pécs Holdingtól, de a bíróság szerint nem történt károkozás, a követelés nem volt jogszerű.

Páva Zsolt leszögezte: az újabb, nagyon fontos döntés is azt igazolja, hogy jól határozott Pécs, amikor megvédte a közösségi közlekedést, előbb a Pécsi Közlekedési Zrt. menedzsmentjének biztosításával, később pedig a Tüke Busz Zrt. létrehozásával.

Páva Zsolt újságírói kérdésre elmondta: a döntés gyakorlatilag jogerős, bár nagyon bonyolult és szigorú feltételeknek megfelelve van még helye jogorvoslatnak.