Tóth: a kormány kiszolgáltatja a dolgozókat

2017. május 1. 13:38 2017. máj. 1. 13:38

Pécs főtérerére hívta szimpatizánsait az MSZP május elsején. Köszöntőjében Tóth Bertalan, a párt parlamenti frakcióvezetője a társadalmat sújtó igazságtalanságokról beszélt.

A szocialista párt pécsi szervezete a munka ünnepén Pécs főterére hívta a velük szimpatizálókat. A megjelenteket Tóth Bertalan parlamenti frakcióvezető köszöntötte. Mint mondta: a munka ünnepe egyben a számvetés időszaka is. A pécsi politikus beszélt a társadalmi igazságtalanságokról. Elmondta: igazságtalan az oktatási rendszer, mert a gazdagok gyermekeinek kedvez és igazságtalan az egészségügyi rendszer is ugyanezen okból, de a gazdaság is, mert csak a Mészáros Lőrincek tudnak érvényesülni.

Igazságtalanság tapasztalható a munka világában is, ráadásul azért, mert a Fidesz-kormány kiszolgáltatja őket a munkáltatóknak. Éppen ezek miatt 2018-ban igazságot kell tenni.

Gulyás Emil, a párt pécsi elnöke a Munka Törvénykönyve belengetett módosítása kapcsán rabszolgatörvényről beszélt, és arról: a tolvajok hatalmát a legerősebb demokratikus párt, az MSZP segítségével lehet megtörni.

A megjelentek a Domus parkolóhoz vonultak, és akinek volt kedve, csatlakozhatott a szakszervezetek majálisához a Mandulásban.