Egy hónapja szakadt be az úttest Siklóson - a belügy támogatására várnak

2017. július 21. 15:27 2017. júl. 21. 15:27

Siklóson egy hónapja szakadt be az úttest, ám eddig nem tudták kijavítani, mert az önkormányzat egyedül nem tudta volna állni a javítás költségét. A városvezetés a belügyminisztériumhoz fordult, hogy adjanak támogatást, a döntésig viszont továbbra is marad a lezárás.

Egy hónapja szakadt be az úttest Siklóson a Malom utca és a Szent István tér sarkán a buszmegálló mellett, az aszfalt és a földréteg alatt egy nagyobb kiterjedésű üreg nyílt meg.

A városgondnokság akkor lezárta az érintett utcaszakaszt - ami a buszközlekedést is akadályozta területet - és felmérte az üreget, amely után az önkormányzat úgy határozott, a helyreállításhoz szükséges forrást a Belügyminisztérium vis maior alapjánál pályázzák meg.

A Siklósi Hírek cikke szerint a beszakadás óta eltelt egy hónapban a katasztrófavédelem és a kormányhivatal is vis maiornak, vagyis előre nem látható eseménynek minősítette az útburkolat beszakadását.

A siklósi önkormányzat a cikk szerint egyedül nem tudná állni az üreg betemetésének és az aszfalt helyreállításának költségeit, így 30 százalékos önerővel nyújtották be a pályázatot.

Addig azonban, míg a Belügyminisztérium rá nem bólint a támogatásra, az érintett utcaszakaszt továbbra is lezárva tartják, kerülni a körforgalom felé lehet.

A cikk szerint a munkálatok becsült összköltsége 6,4 millió forint, amiből a pályázati támogatás elnyerése esetén a siklósi önkormányzatnak 1,9 milliót kellene állnia önrészként.