Novemberben kiköltöztetik a társulatot a színházból - indul a felújítás

2016. október 15. 09:19 2016. okt. 15. 09:19

November 14-én indul a kaposvári Csiky Gergely Színház felújítása, melynek a műszaki átadása a jelenlegi tervek szerint 2018 őszén várható. A társulat addig az Együd Árpád Kulturális Központban fog játszani.

Elindulhat végre a több évtizede áhított felújítása a kaposvári Csiky Gergely Színháznak, a kilencmilliárdba kerülő beruházás november 14-én veszi kezdetét. Erről Szita Károly kaposvári polgármester beszélt egy társulati ülésen - olvasható a Kaposvár Most cikkében.

A társulat az évad további részét már az Együd Árpád Kulturális Központban (Agóra) fogja játszani.

Mint korábbi cikkünkben írtuk, idén 1,420 milliárd forint jut a teátrum felújítására, 2017-ben 2,451 milliárd forintot, 2018-ban pedig további 5,12 milliárd forintot fordítanak a beruházásra.

"A nagyszínpad 482 férőhelyes nézőtérrel, forgószínpados alsó- és gépesített felsőszínpadi gépészettel, növelt alapterületű hátsószínpaddal fog rendelkezni. Az eredeti – 1911-es épületrészt – helyreállítják és egy új alsó előcsarnokot építenek.

A hátsó – zsinórpadlás mögötti – épületrészt elbontják. Ennek az az oka, hogy a több ütemben épült, többször szerkezetmegerősített épület nem bír el több terhelést, alaprajzilag és a szintek csatlakozó magasságát tekintve így áttekinthetőbb és rendezettebb lesz az épület, épületszerkezetei miatt korszerűbb és energiahatékonyabb, ez mind az építés idejében, mind pénzügyileg megtérülőbb.

A hátsó üzemi részben külön (északi) bejáratú önálló stúdiószínház lesz saját öltözőkkel, raktárakkal, nézők részére büfével, ruhatárral kb. 80-140 fős befogadóképességgel.

A művészbejáró továbbra is a déli oldalról fog működni.

Összesen 18 színészöltöző épül 88 férőhellyel (12 db 4 fős, 4 db 6 fős és 2 db 8 fős).

Művészbüfé a legfelső szinten lesz" - olvasható a Kaposvár Most cikkében, ahol a látványtervek is láthatóak.

A megújult teátrumot a jelenlegi tervek szerint 2018. október 23-án adják át a cikk szerint.