Mohácsi grafikusművész készítette a vizes világbajnokság kabaláit

2016. november 29. 11:21 2016. nov. 29. 11:21

Egy mohácsi grafikusművész, Tatai Tibor kabalafigurái nyerték el a jövő évi budapesti vizes világbajnokság zsűrijének tetszését. Water Willy és Water Lilly vízililiom-figurákat kilenc pályaműből választotta ki a világbajnokság bírálóbizottsága. A figurák tervezőjük szerint még csak félkészek, és eredetileg nem is ezeket a neveket viselték, mint amit a világbajnokságot rendező úszószövetség adott nekik.

Kilenc pályamunkából választotta ki a jövő évi budapesti vizes világbajnokság bírálóbizottsága a mohácsi grafikusművész Tatai Tibor figuráit, így a 2017-es világbajnokság hivatalos kabalafigurái Water Willy és Water Lilly vízililiomok lesznek. Lilly rózsaszín, míg Willy kék ruhát visel majd.

A kabalákat két szakaszból álló pályázaton választották ki. Az első egy nyílt pályázat volt, amelyre 500 alkotó 1000 pályaműve érkezett be, majd miután a bírálóbizottság nem talált megfelelő alkotást, a második zárt pályázatra 12 művészt kértek fel, akik közül kilencen küldték be munkáikat.

Tatai Tibor a HVG kérdésére elmondta, a névválasztáshoz nem volt köze - eredetileg a figurákat Lili és Lala névre keresztelte el -, ám a vb rendezői ezt házon belül megváltoztatták.

"Tatai Tibor szerint ráadásul még maguk a most bemutatott plüssfigurák sincsenek teljesen készen, azok csak egy köztes állapotot mutatnak, nem is teljesen elégedett velük. "Egy csomó kérdés felmerült velük kapcsolatban, emiatt folyamatos egyeztetés zajlik a kivitelezőkkel" – magyarázta. Nemcsak a plüssökön, hanem a vb-hez kapcsolódó egyéb ajándéktárgyakon is dolgoznak még. A tervező szeretné, ha a szuvenírek a lehető legjobb minőségben készülnének el – nem csupán a saját jó hírnevének megőrzése érdekében, de azért is, mert az efféle termékek komoly bevételi forrást jelentenek" - olvasható a cikkben.

A Water Lilly névvel még nem is lenne gond, ám a Water Willy az angolban egész más jelentésréteggel bír, vízben úszkáló hímtagot jelöl - derül ki a 444 cikkéből.