Májustól már nem a BIOKOM viszi a szemetet

2017. május 1. 17:40 2017. máj. 1. 17:40

Hozott némi változást a városi hulladékgazdálkodás terén a május, de ne aggódjon, nem marad a nyakán a szemét. Keddtől viszont kerülje a Siklósi utat, ha teheti.

A BIOKOM közleménye szerint az áprilisi pécsi közgyűlés döntött arról, hogy 2017. május 1-től a hulladékgazdálkodási közszolgáltatást Pécsett a BIOKOM Nonprofit Kft. 100%-os tulajdonában lévő Dél-Kom (Dél-Dunántúli Környezetgazdálkodási Kommunális Szolgáltató Nonprofit Kft) végzi.

Mint írták, ez nem befolyásolja a szolgáltatás jogszerű és zavartalan menetét, továbbá a lakosság részére semmilyen ügyintézéssel, változással nem jár. A hulladékszállítási számlákat – ahogyan 2017. január 1-óta történik – továbbra is az NHKV fogja kibocsátani - tette hozzá a szolgáltató.

Csatornatisztítás a Siklósi úton

Május 2-án a Siklósi úton csapadékcsatorna tisztítási munkákat végez a BIOKOM Nonprofit Kft.

Mint írták, tehergépjárműre szerelt nagynyomású mosóberendezéssel egy-egy aknából végzik a csőszakaszok tisztítását. Ehhez az út elsősorban keleti oldalán a belső vagy külső forgalmi sávban rövid időre helyenként lezárják a forgalmat.

A munka várhatóan 3-4 napot vesz igénybe, a munkavégzés miatt torlódás alakulhat ki, így ha teheti, kerülje ezt a szakaszt.