Néhány nap, és itt a 32 fok

2017. május 26. 15:28 2017. máj. 26. 15:28

Kezdheti a visszaszámlálást: az igazi nyár a kertek alatt jár, ennek pedig méltó előfutára lesz az előttünk álló hétvége.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint szombaton napos, gomolyfelhős idő várható, csak néhol számíthatunk záporra. A Dunántúlon és északkeleten erős lökések kísérhetik az északi, északkeleti szelet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 14 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 26 fok között várható, a Kisalföldön lesz a legmelegebb.

Vasárnap derült, napos, csapadékmentes idő várható. Az északkeleti szél helyenként megélénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 14 fok között, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 fok körül alakul.

Hétfőn többnyire derült, napos idő várható, csapadék nem lesz. A változó irányú szél jellemzően mérsékelt marad. Tovább melegszik az idő, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 29 fok között alakul.

Kedden a meteorológia szerint marad a derű, a levegő tovább melegszik, 30 fok körüli csúcsra kell készülni, de helyenként már 32 fokot is mutathat a hőmérő.

Nézze csak: