Nem bűnös a szervizudvarba busszal becsapódó Tüke-sofőr

2017. szeptember 17. 10:05 2017. szept. 17. 10:05

Megszüntette a rendőrség a Tüke Busz azon sofőrje ellen, aki még 2016 novemberében az általa vezetett busszal a szembesávon átvágva egy szervizudvarba csapódott a Komlói úton a reggeli csúcsforgalomban. Kiderült: olyan betegség áll a baleset hátterében, amiről ő sem tudott.

Amint arról még tavaly november 14-én hírt adtunk, a pécsi helyi járatú autóbusz letért a 66-os út városi átvezető szakaszáról, áttért a menetirány szerinti szembejövő sávba, majd az út melletti szerviz kerítésének ütközött, végül a szerviz udvarában, egy fának csapódva állt meg. Kattinson ide a helyszíni fotókért!

Az első helyszíni információk, valamint a Tüke Busz Zrt. közleménye szerint a sofőr hirtelen rosszulléte okozta a balesetet. A buszvezető súlyosan megsérült a balesetben. Rajta kívül akkor azt írtuk, hat utas sérült könnyebben a balesetben, négyet közülük kórházba vittek.

A baleset miatt a Tüke Busz és a rendőrség is vizsgálatot indított. A rendőrségi eljárás nemrég megszűnt - derült ki az RTL Klub riportjából. A sofőr ugyanis olyan alvászavarban szenvedett, amiről ő sem tudott, ezért nem vonható felelősségre. A kezeléshez egy maszk szükséges, mely negyedmillió forintba került, erre munkatársai adták össze a pénzt - nyilatkozta az RTL-nek Hofekker Ferenc, a Független Demokratikus Szakszervezet elnöke.

A készülék beszerzésében a Tüke Busz Zrt. is segített. Gelencsér Gyula igazgatósági elnök erről úgy vélekedett: a társaság foglalkoztatói magatartásával törekszik arra, hogy munkatársai számára segítséget nyújtson a szakmai vagy akár egészségügyi problémák megoldásában. Ennek része a kardiológiai szűrőprogram is, és ezért segédkeztek az eszköz megvásárlásában is.

Egy biztos: jó ideje nem mozgott ennyire együtt a cég vezetése és a szakszervezet.