Államtitkár lehet a trafikbotrányban érintett volt szekszárdi polgármesterből

2017. október 6. 14:43 2017. okt. 6. 14:43

A trafikbotrány kapcsán országos ismertségre szert tevő Horváth István lehet Kósa Lajos, a megyei jogú városok fejlesztésért felelős tárca nélküli miniszterének államtitkára a sajtóhírek szerint.

Kósa Lajos, az október elején frissen kinevezett, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter államtitkára lehet a trafikbotrányban országos hírnevet szerzett Horváth István volt szekszárdi polgármester, jelenleg fideszes országgyűlési képviselő.

A hvg.hu értesülései szerint Horváth a megyei jogú városok fejlesztésének koordinációjáért lesz felelős államtitkárként, társa, a győri egykori alpolgármester Simon Róbert pedig a megyei jogú városok fejlesztésének végrehajtásáért felel majd.

Horváth legutóbb felesége cége révén került be a hírekbe, a Bikácsi Agrár Kft. ugyanis 157 millió forintot nyert el egy uniós pályázaton húsüzem létrehozására. De ez nem az első eset volt, hogy a politikus felesége tarolt az uniós pályázatokon, és földet is sikerült szereznie tavaly - írtuk korábbi cikkünkben.

Horváth egyébként több mint egy évig (2013. február és 2014. augusztus között) úgy járta az országot a sertésprogramért felelős miniszteri biztosként, hogy erre nem is nevezték ki. A Földművelésügyi Minisztérium kínosan hallgatott az ügyről, majd a hvg.hu-val azt közölte, hogy Horváth miniszteri megbízottként járt el. Csakhogy ilyen titulust nem ismer el a vonatkozó törvény.