Két InterCity is órán túli késéssel állt Pécs és Budapest közt

2017. október 29. 14:30 2017. okt. 29. 14:30

A Baranya InterCity 162, míg a PTE InterCity 146 perces késést szedett össze Pusztaszabolcs térségében vasárnap délután a viharos szél okozta fakidőlés és egy sebességkorlátozás miatt. A vonatok azóta újra megindultak, délután négykor a Budapestre tartó IC Százhalombattánál, míg a Pécsre igyekvő vonat Pincehelynél járt.

Frissítés:

A MÁV 17:30-as frissítése szerint éjfélre állhat teljesen helyre a menetrend a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vasútvonalon.

Keszőhidegkút-Gyönk és Szakály-Hőgyész állomások között este negyed hatra befejezték a felsővezeték javítását.

16:00

Robognak a vonatok tova, a PTE IC 146 perces késéssel már Százhalombatta térségében jár, míg a Baranya IC a maga 162 perces késésével Pincehelyen állt délután négy órakor a Vonatinfó térképe szerint.

Korábban írtuk:

Egy és másfél órás késése van már a két InterCity-járatnak is a Pécs-Budapest vonalon, a késést sebességkorlátozás és fakidőlés okozza.

A MÁV Vonatinfó térképén jól látható, hogy a Budapestről Pécsre tartó Baranya IC 90 perc fölötti késést szedett össze, míg a Pécsről a fővárosba tartó PTE IC is 60 percen fölül van már.

Mindkét vonat Pusztaszabolcs térségében vesztegel, a MÁV honlapján található közlemény szerint "Pusztaszabolcs és Szabadegyháza között 60 km/h-ás sebességkorlátozást vezettek be. Ugyanezen a szakaszon fa dőlt a pályára, várhatóan 14 órára távolítják el. Ercsi és a Dunai Finomító állomások között fa dőlt a felsővezetékre és egy tehervonat mozdonyának áramszedője pedig leszakadt. Itt csak egy vágányon haladhatnak a járatok."

A dél-dunántúli térségben a Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa vonalon is késésekre kell számítani, ugyanis Lepsénynél fa dőlt a pályára.

"A Balaton déli partján a pályafelújítás miatt közlekedő pótlóbuszok pedig meghosszabbított útvonalon (Balatonszentgyörgy-Balatonboglár helyett Balatonszentgyörgy és Szántód-Kőröshegy között) szállítják az utasokat, mert Szántód-Kőröshegy és Balatonboglár között egy kidőlt fa akadályozza a közlekedést" - olvasható a MÁV honlapján.