Hajrá, Pécsi Közmunkás!

2017. november 3. 15:21 2017. nov. 3. 15:21

A Pécsi Labdarúgás Napja címmel tartanak szombaton gálaestet a Kodály Központban Páva Zsolt polgármester részvételével. Ha ez eddig nem elég szürreális, kár is tovább olvasni.

Az első Pécsi Labdarúgás napi gálaestet éppen egy éve tartották. Csillogtak az egykori futballsztárok, folyt a pezsgő, emelkedett a hangulat. Páva Zsolt polgármester akkor azt mondta,

„eddig méltatlanul mellőzve voltak a pécsi futball-legendák, nagyon hiányolt egy ilyen megemlékezést, hiszen ezek a játékosok rengeteg örömet szereztek már a szurkolóknak. A jövőt pedig csak úgy lehet építeni, ha megbecsüljük dicső múltunkat.”

Ám idézhetnénk ezt a mondatát is a polgármesternek:

„Hajrá Pécs, hajrá PMFC, hajrá pécsi labdarúgás!”

Teljesen nem áll össze a kép. Vagy direkt dolgoznak valakik azon, hogy még mélyebbre lökjék a fideszes polgármestert és a várost a kommunikációs méltatlanság pöcegödrébe, vagy valaki kegyetlen tréfát űz vele is és a pécsi focival is. Azzal, amitől a város nemrég minden támogatást megvont.

De most tényleg: vagy leveszi a kezét a városvezetés a fociról, vagy gálaestet tart a pécsi futballnak. Teccikérteni, vagy – vagy.