Pécs után Debrecenben is jöhet a Soros-ellenes nyilatkozat

2017. december 16. 12:16 2017. dec. 16. 12:16

A baranyai után a hajdú-bihari megyeszékhelyen is tartanak a helyi fideszes potentátok egy, a pécsihez hasonló sajtótájékoztatót, melyen vélhetően ugyanazt a Soros-szervezetes kormányzati leckét mondják fel, mint ahogy azt nálunk is tették a kormánypárti képviselők.

Mint az ismert, Pécsett december 8-án tartott sajtótájékoztatót Hoppál Péter, Csizi Péter, Csizmadia Péter és Bognár László, a pécsi Fidesz elnöksége. Ezen lényegében előre hadat üzentek az Emberség Erejével Alapítványnak, egy olyan civil szervezetnek, melynek pályázati lehetőséget biztosít a Soros Györgyhöz köthető Nyílt Társadalom Alapítvány.

Pécsiek, Sorostól félnetek jó lesz

Gyomorforgató, kafkai és rettenetesen rossz szájízű volt a pécsi Fidesz-elnökség péntek délelőtti sorosozós sajtótájékoztatója. Kulturális kérdés, ideológiai harc, eltérő vélemények, deviancia - csak pár sokatmondó kifejezés egy demokratikus országot vezető párt tagjainak kommunikációjából. Szintet léptek: már előre hadat üzentek egy civil szervezetnek Pécsen, pedig még meg sem szaggatták a határkerítést.

A kormánypropaganda szerint ezzel Soros-kampányközpont jön létre, hogy így befolyásolják majd a helyi választásokat. Hogy ezt az alapítvány teljes mértékben cáfolja, az senkit nem érdekelt. A december 14-i közgyűlés ezután elfogadott egy Soros-szervezetek elleni nyilatkozatot, melyben lényegében démonizálják azt az alapítványt, aki például olyan galádságokra képes, mint a december 16-i ételosztás Gyárvárosban.

Iszlamizáció, migránsok százezrei - íme a Soros elleni pécsi nyilatkozat

Felkerült az önkormányzat honlapjára a Páva Zsolt által beterjesztett tiltakozó, Soros György elleni nyilatkozat. Röviden: Soros, Soros, Soros, SOROS, ja, és Soros. Csendben azért hozzátesszük: a nagy sorosozás közben éppen megszűnt Pécs önkormányzatisága. A nyilatkozat előzménye, hogy egy pécsi és egy debreceni civil szervezet számára pályázati lehetőséget biztosít a Soros Györgyhöz köthető Nyílt Társadalom Alapítvány.

Ennek már most az lett a hozadéka, hogy az Emberség Erejével Alapítványnak más irodát kellett keresnie, mivel a leendő helyük főbérlője a politikai hiszti miatt inkább úgy döntött, mégsem adja ki nekik a helyet. Szerencsére vannak kevésbé félősök: az alapítvány arról számolt be, hogy találtak másik helyet az irodájuknak.

Működik az agymosás: az első pécsi hely már kikosarazta az Emberség Erejével Alapítványt

Hónapokkal ezelőtt ugyan szóban megállapodott az Emberség Erejével Alapítvány egy pécsi galéria irodaként való bérléséről, az elmúlt napok politikai hisztériája miatt azonban az ingatlan tulajdonosa úgy döntött: mégsem adja ki nekik a helyet. Minderről a Nappali számolt be a Facebookon, azon prózai okból ugyanis, hogy a Király utcai szórakozóhely feletti galériát vette volna ki az alapítvány.

Most a Cívishír arról írt, hogy Debrecenben is a pécsihez hasonló sajtótájékoztatót tartanak hétfőn, ugyanis a hajdú-bihari megyeszékhelyen is van egy alapítvány, mely az ittenihez hasonlóan pályázhat a Nyílt Társadalom Alapítványnál.

A cikk szerint a "Nincs szükség Debrecenben Soros-szervezetekre" című rendezvényen Kósa Lajos, Pósán László és Tasó László, illetve a város első embere, Papp László polgármester sorosozik egy kiadósat. Kíváncsian várjuk, hogy ott is elfogadnak-e a pécsihez hasonló nyilatkozatot. Mondjuk nem fogadnánk nagy tétekben az ellenkezőjére.